Zserbó szelet

8 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

tészta

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • pici sütőpor
  • 1 margarin
  • 2 tojássárgája
  • 2-3 evőkanál tejfel

töltelék

  • 25 dkg dió
  • 20 dkg por
  • lekvár

teteje

  • 12 dkg cukor
  • 4 dkg kakaó
  • 4 dkg vaj

Elkészítés

Alaposan összedolgozzuk a tészta hozzávalóit. Fél órát pihentetjük. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk, megkenjük a lekvár harmadával és a dió és a porcukor keverékének harmadával. Mindegyik lapnál ezt tesszük. A tésztát addig sütjük, míg egyenletes világosra sül. Ha kihűlt a tészta, csokoládémázzal bevonjuk. A csoki máz összetevőit gőz fölött elkeverjük.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.